Gevaarlijk rijgedrag op Rijksweg A1 en A35, politie zoekt getuigen860x

Politie Twente heeft dinsdag 15 november een 21-jarige man uit Amersfoort, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 25-jarige man uit Almere aangehouden die op de Rijkswegen A1 en A35 zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonden.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding dat drie auto’s zeer gevaarlijk reden op de A1 vanuit Deventer richting Enschede. Vanaf de A1 reden zij de A35 op richting Enschede. De auto’s, een grijze Volkswagen Golf, een zwarte Volkswagen Golf en een zwarte Volkswagen Polo, zouden elkaar op hoge snelheid links en rechts inhalen, naast elkaar rijden op drie rijstroken, andere auto’s inhalen en vervolgens hard remmen, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden voor overige weggebruikers. Ook haalden zij vrachtwagens rechts, over de vluchtstrook in, waarbij grind opspatte. Mogelijk zijn hierbij andere auto’s beschadigd. Agenten hebben de wegpiraten uiteindelijk om omstreeks 14.40 uur van de weg gehaald op de afrit Enschede West. De drie mannen zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met andere weggebruikers die getuige zijn geweest van de drie Volkswagens die tussen 14.00 en 14.40 uur gevaarlijk over de A1 en A35 reden. Ook vraagt de politie mensen zich te melden van wie de auto beschadigd is geraakt door opspattend grind. Zij kunnen zich melden via het algemene nummer van Politie Twente, afdeling Verkeer, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron:  Politie Twente

Melder: Patrick

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram