Grensoverschrijdende verkeerscontrole in Euregio





 

AKEN (ANP) - De Duitse, Belgische en Nederlandse politie hebben donderdag in de Euregio rond Limburg een grote verkeerscontrole op vrachtvervoer gehouden. De controle begon donderdagmorgen om acht uur en duurde tot 15.00 uur.



Daarbij bleek ruim een op de drie gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs in overtreding te zijn. Ze hebben allen een proces-verbaal gekregen. Van de in totaal 515 gecontroleerde vrachtwagens bleken er 188 in overtreding. De politie kon nog niet zeggen waaruit deze overtredingen bestonden. Wel kreeg minstens een chauffeur op de A2 in Elsloo een rijverbod omdat hij te lang achter het stuur had gezeten.



De politie controleerde het vrachtverkeer op de grensoverschrijdende wegen op onder meer het vervoer van gevaarlijke en afvalstoffen, rijtijden en vergunningen. De politie uit de drie landen wil dit jaar nog negen van dit soort controles in en rond Limburg houden.



Het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen noemt de controle een signaal aan de internationale transportwereld. De verkeerspolitie wil door samenwerking tussen de drie landen en door scherpe controle, een betere naleving van de voorschriften bereiken. Bovendien wil ze ook iets doen aan het hoge aandeel dat het vrachtverkeer heeft in ernstige ongevallen.

 
 
Bron: Spitsnet
 
  21-2-2003  


|

FlitsKaart