Grijs kenteken in Duitslandx

De afgelopen dagen zijn er vragen gerezen rond het verbod op de Duitse snelwegen voor auto's met een grijs kenteken. De onduidelijkheid is ontstaan door het verschil tussen de wetgeving en de praktijk. In dit artikel proberen we alle onduidelijkheid rond dit onderwerp weg te nemen.
In Duitsland geldt op zon- en feestdagen van 0.00 uur tot 22.00 uur het gehele jaar op alle wegen een rijverbod voor vrachtauto’s boven 7.500 kg toelaatbaar gewicht. Het rijverbod geldt ook voor alle vrachtauto’s, ongeacht hun gewicht, met een aanhangwagen.
Evenals in voorgaande jaren, geldt het rijverbod van 1 juli tot 1 september ook op zaterdag en wel van 7.00 uur tot 20.00 uur. Het rijverbod geldt op zaterdag slechts op een aantal (delen van de) Duitse autosnelwegenDefinitie van vrachtwagen
Omdat de Duitse wet niet aangeeft wat wel en wat niet onder een vrachtauto wordt verstaan vallen in theorie alle grijsgekentekende auto’s met een aanhangwagen onder het rijverbod.Verschil wet en praktijk
In de praktijk is het rijverbod echter niet van toepassing als gereden wordt met een grijs gekentekende 'personen'auto met aanhangwagen. Ook gesloten bestelbussen met een aanhanger zullen in de praktijk niet onder het rijverbod vallen. Bestelauto’s met een open laadbak met aanhangwagen blijken in de praktijk wel onder het rijverbod te vallen.

Bron:  ANWB

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Even goed oppassen dus als je met een auto rijdt met grijs kenteken.