GroenLinks voert actie tegen verbreding A10x

GroenLinks voert tijdens de ochtendspits van maandag 16 december actie in Amsterdam tegen de plannen van het kabinet om de A10 te verbreden. Kamerlid Wijnand Duyvendak zal in de Mirandabuurt in Amsterdam onder andere oordopjes uitdelen. Vervolgens zal hij bij een oprit van de A10, de ring van Amsterdam, protesteren tegen stank- en geluidsoverlast.

De Tweede Kamer spreekt maandag 16 december over de Spoedwet wegverbreding. Het demissionaire kabinet Balkenende noemt de wet een goedkope manier om bijna alle files op te lossen. Volgens GroenLinks zorgt een extra rijbaan alleen maar voor méér verkeer.

De partij stelt dat burgers te weinig inspraak krijgen in de verbreding van wegen. Bovendien is het op deze manier oplossen van het fileverkeer alleen maar goedkoop omdat het kabinet niets doet tegen de herrie van het verkeer. Ook milieuregels worden volgens GroenLinks door deze wet buiten werking gesteld.

De oordopjes zijn volgens GroenLinks alleen nodig indien de wet ook daadwerkelijk wordt aangenomen. In dat geval hebben de bewoners van de Amsterdamse wijk de oordopjes door de toenemende herrie hard nodig, aldus de partij.

Bron:  Nieuws.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

We hadden van Groen Links niet anders verwacht. Meer asfalt, en dan met name extra rijbanen op de drukke punten, is naar onze mening toch echt de enige structurele oplossing voor het fileprobleem. Wij hopen dan ook van harte dat de verbreding gewoon doorgaat.