Groninger automobilist in de fout harder aangepakt





 

delfzijl/lauwersoog - Automobilisten die de fout ingaan op Groninger wegen, lopen vanaf nu veel meer kans op een confrontatie met de politie dan voorheen. Vrijdag werd in Zuidhorn het officiële startsein gegeven voor de actie Verkeershandhaving. Dat betekent dat er intensiever op snelheid gecontroleerd gaat worden, maar ook op bijvoorbeeld door rood licht rijden, alcoholgebruik en zonder gordel rijden.



Met dit project moet het aantal dodelijk verkeersslachtoffers de komende jaren met de helft afnemen en het aantal gewonden met veertig procent. Om dit doel te bereiken gaat de politie op tal van wegen in stad en provincie Groningen strenger optreden tegen verkeersovertredingen. Groningen is een van de laatste provincies in Nederland waar dit landelijke project wordt ingevoerd.



De Groninger politiechef B. Welten sprak gisteren in Zuidhorn harde woorden. "Iedere dag komen drie mensen in Nederland in het verkeer om het leven. In de provincie Groningen vielen alleen deze week al drie doden. Vorig jaar vielen in de provincie veertig dodelijke slachtoffers te betreuren. Wanneer je kijkt naar het aantal slachtoffers gebeuren er twintig Bijlmerrampen per jaar in Nederland. Je kunt gerust spreken van een slachtpartij op onze wegen. Op de een of andere manier accepteren we dit als een soort natuurverschijnsel. Het regent, het wordt weer droog en we gaan over tot de orde van de dag."



Extra toezicht

Het strenge beleid geldt voor een aantal trajecten in de provincie: Ringweg Groningen; Ruischerbrug-Kolham, Groningen-Ten Boer/Delfzijl, Groningen-Eemshaven, Groningen-Lauwersoog, Groningen-Visvliet, Ranum-Roodeschool, Bedum-Zuidwolde, Leek-Drentse grens, Veendam-Ter Apel, Vlagtwedde-Ter Apel en Bareveld-Zuidbroek (A7).

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  24-8-2002  


|

FlitsKaart