Grootscheepse verkeerscontrole op A7 bij Marum (10-09-2008) + de resultaten1217x

MARUM - Er wordt momenteel een grote verkeerscontrole gehouden op de A7 bij Marum.

Niet alleen de politie, maar ook de douane, de belastingdienst, de marechaussee en andere instanties doen mee. Al het verkeer, dat richting Groningen rijdt, wordt van de weg gehaald. Bestuurders moeten hun papieren laten zien en een blaasproef doen. Ook wordt er gecontroleerd op drugs, wapens en andere verboden goederen. De controle duurt tot ongeveer drie uur.


Dagblad van het Noorder schreef: Verkeerscontrole bij Marum: 107 bekeuringen

Bij een verkeerscontrole bij Mienscheer aan de A7 tussen Marum en Boerakker zijn woensdag 107 bestuurders bekeurd. Tussen 9 en 3 uur werden 946 voertuigen gecontroleerd.

Dertig automobilisten konden geen rijbewijs tonen en 29 bestuurders geen kentekenbewijs. Vijf vrachtauto's waren overbeladen. In twee gevallen was er gevaar voor vallende lading. Drie trucks vervoerden levensmiddelen bij een te hoge temperatuur. De Voedsel- en Warenautoriteit die ook aan de controle deelname, deelde negen waarschuwingen uit.

Alle bestuurders werden onderworpen aan een blaasproef. Niemand had gedronken. Andere overtredingen waarvoor bekeuringen werden uitgeschreven: een onverzekerd voertuig (7 gevallen), ondeugdelijke banden (3), lekke uitlaat (2), geen eurovignet (2), een verlopen of ongeldig rijbewijs, geen gordel, niet-handsfree telefoneren, geen juiste kentekenplaat op aanhangwagen, uitstekende lading en defecte remlichten.

Naast de politie waren bij de controle 42 ambtenaren betrokken van ondermeer AID, douane, Marechaussee en Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting.

Bron:  RTV Noord

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram