Grote controle ten behoeve van verkeersveiligheid





 

WIERINGERWERF - De politie Noord-Holland Noord heeft vandaag tussen 09.00 en 14.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A7 ter hoogte van parkeerplaats ‘De Wierde’. Aan de actie werkten diverse overheidsinstanties mee. In totaal werden 74 controleurs ingezet. Het doel van de inspectie was het verhogen van de veiligheid van weggebruikers.



De controle, die ieder jaar in Wieringerwerf wordt gehouden, is een initiatief van de leden van de vrijwillige politie en wordt door hen ook gecoördineerd. Deze keer hadden ze de medewerking van ondermeer motorrijders, de verkeersgroep (met diverse specialisten), leden van het Verkeers Handhavings Team, de Koninklijke Marechaussee de Douane, de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten. De snelheid van het verkeer werd gemeten en veel auto’s en motoren die kwamen uit de richting van Den Oever en reden in de richting van Hoorn werden naar de controleplaats gedirigeerd. Daar werd ondermeer de bestuurder gecontroleerd, een blaastest afgenomen en het voertuig bekeken waarbij op alles werd gelet zoals naleving van de Accijnswet, de Wegenverkeerswet en de Wet Autovervoer personen en goederen.



Hierbij de resultaten op hoofdlijnen:



In totaal werden er 568 bekeuringen geschreven.
Ongeveer 1/3 van de 3190 passanten is gecontroleerd door de radarwagen. Dit leverde 379 bekeuringen op (van de 568) waarbij de hoogste score voor een motorrijder was van wie het kenteken is genoteerd. De man passeerde met een snelheid van 204 km/u.
Er werden 540 blaastesten afgenomen en niemand had teveel gedronken.


107 bestuurders konden niet hun rijbewijs en/of kentekenbewijs tonen.

27 automobilisten droegen geen gordel.

28 vrachtauto’s werden gecontroleerd

1 buschauffeur had geen tachograafschijf en kreeg een boete van 550 euro.

1 taxichauffeur had zijn papieren niet in orde en kreeg een boete van 850 euro.

15 aanhangwagens voldeden niet aan de regels.

3 bestuurders hadden geen- of een verlopen rijbewijs.

 
 
Bron: Politie
 
  28-5-2005  


|

FlitsKaart