Grote gezamenlijke verkeerscontrole





 

De Politie Utrecht heeft in de avond en nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 mei in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de ANWB, Rijkswaterstaat en Veilig Verkeer Nederland een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

De groots opgezette controle stond in het teken van handhaven op snelheid, alcohol, agressief verkeersgedrag, de technische staat van voertuigen en documentencontrole. De controle vond plaats tussen 19.00 uur en 02.00 uur plaats op verschillende locaties: de A2 ter hoogte van Vianen en Maarssen, de Papendorpseweg in Utrecht, de toerit naar de A12 bij de Europalaan in Utrecht en het provinciale wegennet in de directe omgeving.

Resultaten
In totaal werden 2375 bestuurders bekeurd voor het te hard rijden. Hiervan werd van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden. Verder werden nog 125 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het niet hebben van een geldige apk-keuring en het negeren van het rode verkeerslicht.

Bij 750 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Bij acht bestuurders bleek dat zij te veel gedronken hadden. Zij werden aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Vier personen werden aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan. Een man reed in een gestolen auto en werd in een toiletruimte van een tankstation langs de Rijksweg A2 aangehouden. De belastingdienst liet beslag leggen op vijf voertuigen. Het betrof vorderingen tussen de € 2000 en € 20.000. Door de aanwezigheid van de ANWB bleven een groot aantal bestuurders gespaard van een bekeuring omdat de reparaties direct konden worden uitgevoerd.

Samenwerking
In totaal namen ruim vijftig medewerkers van de politie (Politie Utrecht, KLPD en Marechaussee) deel aan de controle. Van de andere organisaties namen elf personen deel. Zeven motorrijders circuleerden om en op de controlelocaties om voertuigen naar de controleplaats te leiden. Maar óók om bestuurders terug te brengen die rechtsomkeert wilden maken bij het zien van de politie. Politieagenten in onopvallende videovoertuigen controleerden in de omgeving op overtredingen van de maximum toegestane snelheid. Het BOB-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland deelde voorlichtingsmateriaal uit.

Doel
Het primaire doel van deze controle is uiteraard het terugdringen van verkeersgevaarlijk rijgedrag. Daarnaast bevordert een dergelijke multidisciplinaire verkeercontrole de samenwerking tussen verschillende partners van Politie Utrecht.

 
 
Bron: politie.nl
 
  5-11-2007  


|

FlitsKaart