Grote verkeerscontrole A582926x

BERGEN OP ZOOM: De politie is tevreden over de resultaten, die zijn geboekt bij de grootscheepse verkeerscontrole, die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A58 werd gehouden. Er werden onder meer 16 personen aangehouden en drie gestolen voertuigen aangetroffen. In totaal werd voor een bedrag van 2400 euro aan openstaande boetes door de politie geïnd. Negen voertuigen werden aan het verkeer onttrokken.Aan de actie, die plaatsvond op initiatief van de politie van het district Bergen op Zoom, werkten naast de politie ook de volgende diensten mee: de KLPD, Koninklijke Marechaussee, Douane, Rijkswaterstaat, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.Van twee personenauto’s bleek bij controle dat ze waren omgekat; bij een gestolen auto-ambulance was vanwege doorverbonden bedrading op het eerste gezicht al duidelijk dat een en ander niet deugde. Alle bestuurders werden aangehouden. De Franse passagier, die naast zijn landgenoot in de auto-ambulance zat, is eveneens aangehouden.In totaal hield de politie vier bestuurders aan, die te veel alcohol hadden genuttigd om hun voertuig te mogen besturen. Bij de ademanalyse bedroeg de hoogst gemeten uitslag 480 ugl, terwijl het wettelijk maximum 220 ugl bedraagt. Alle vier de verdachten hebben een schikkingsvoorstel uitgereikt gekregen.De politie stuitte tijdens de controle op zes personen tegen wie bij verstek vonnis was uitgesproken. De politie heeft hen de beslissing van de rechter medegedeeld. Eén persoon, tegen wie nog 11 signaleringen openstonden, werd wel door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man stond onder meer een gevangenisstraf open.Politiemensen van het observatieteam, die in de wachtrij de passagier van een personenauto zagen stappen en zich met een doos in de sloot zagen verstoppen, roken onraad en namen poolshoogte. Toen bleek dat zich in de doos valse merkkleding bevond, werden zowel de bestuurder als de passagier aangehouden en overgedragen aan de aanwezige medewerkers van de douane.
In totaal hield de politie drie verdachten aan voor het bezit van verdovende middelen. Twee Belgen, die in het bezit waren van 10 gram hennep, kregen een OM-transactie aangeboden en konden hierna hun weg vervolgen. Een man, die nog een boete had openstaan en werd meegenomen naar het politiebureau, bleek bij fouillering in het bezit te zijn van enkele grammen cocaïne. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
In één van de gecontroleerde auto’s trof de politie een stroomstootwapen aan. Op grond van de Wet Wapens en Munitie is het bezit van een dergelijk wapen verboden. De eigenaar van het wapen is aangehouden en kreeg een dagvaarding mee naar huis.
Eén bestuurder, die het niet eens was met de controle en zijn ongenoegen luidkeels kenbaar maakte aan politiemensen van het speciale drugsoverlastteam Courage, werd aangehouden voor belediging. Hij is enige tijd later met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.
In totaal werden door de politie 9 voertuigen uit het verkeer gehaald en met behulp van een takelbedrijf weggesleept. Tegen de eigenaren zal proces verbaal worden opgemaakt. Het is afhankelijk van de technische staat van het voertuig of de eigenaren hun heilige koe nog terug zullen zien. Het Openbaar Ministerie bepaalt in dergelijke gevallen of het voertuig vernietigd moet worden of dat het, na deugdelijk herstel, aan de eigenaar kan worden terug gegeven.
Een taxichauffeur bleek zijn voertuig te besturen, terwijl zijn vergunning was verlopen. De man krijgt niet alleen een proces verbaal, maar bovendien namens de Belastingdienst een dwangsom van 75.000 euro. Bij een volgende overtreding, zal hij dit bedrag aan de staat moeten voldoen.
De medewerkers van de Vreemdelingenpolitie, die bij de controle aanwezig waren, hebben twee personen staande gehouden op verdenking van overtreding van artikel 50 van de Vreemdelingenwet (ongewenst vreemdeling). Een onderzoek is ingesteld.Verder werd bij de controle een Spanjaard aangehouden, die in Portugal stond gesignaleerd. De man is ingesloten.
Bekeuringen1x niet dragen van de autogordel (75 euro)1x niet dragen van de autogordel voor passagier jonger dan 12 jaar (75 euro)19x niet tonen rijbewijs (50 euro)21x niet tonen kentekenbewijs (25 euro)1x onverzekerd rijden (proces verbaal)3x niet tonen APK-bewijs (25 euro)3x geen geldige APK (75 euro)2x gladde banden (75 euro)2x geen gasdichte uitlaat (150 euro)


1x gebruik GSM tijdens rijden (130 euro)4x niet voldoen aan de identificatie plicht (50 euro)221x overige bekeuringen
VrachtverkeerVanwege overschrijding van de rijtijden werden boetes uitgeschreven voor een totaalbedrag van 2200 euro. Eén vrachtwagenchauffeur haalde zichzelf maar liefst 3 bekeuringen op de hals voor een totaal van 1320 euro. Een chauffeur, die goederen transporteerde, zonder dat hij hiervoor een vergunning had, kreeg van de douane een boete van 1250 euro. Een chauffeur, die niet in het bezit bleek van een chauffeursdiploma, kreeg een preventief rijverbod.
BelastingdienstDoor de Belastingdienst werden achterstallige betalingen geïnd voor een bedrag van 1385 euro. Bij wijze van onderpand werd één voertuig in beslag genomen. De eigenaar, die naar het buitenland is geëmigreerd, maar bij de Nederlandse Belastingdienst nog een vordering open heeft staan, mag zijn voertuig komen ophalen, wanneer hij zijn achterstallige betalingen heeft voldaan. Zes bestuurders van een personenauto, die trachtten de BPM te ontlopen, liepen tijdens de controle tegen de lamp.Van alle 979 voertuigen, die aan de Noordbaan (in de rijrichting Bergen op Zoom) in de controle terecht kwamen, zijn de kentekens gecontroleerd ten behoeve van de motorrijtuigenbelasting. Dertien overtreders kunnen binnenkort de deurwaarders op de stoep verwachten.

Bron:  Politie Midden en West Brabant

Melder: MarcoV

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram