Hardere aanpak bellende automobilist786x

De politie wil bellen achter het stuur harder aanpakken. Dat zegt korpschef Bert Wijbenga in het AD. Hij is binnen de Raad van Korpschefs belast met verkeerszaken.

150 euro
Vanaf 2010 moet elke agent die iemand ziet bellen tijdens het rijden direct een bon van 150 euro geven. "Niet elke agent doet dat nu. We gaan het veel steviger aanpakken", zegt Wijbenga. Sinds 2002 is bellen in de auto strafbaar. Elk jaar krijgen 100.000 mensen hier een bon voor, maar toch gebeurt het volgens Wijbenga nog steeds massaal.

Verantwoordelijkheid
De korpschef zegt in het AD te verwachten dat iedere agent in het verkeer zijn verantwoordelijkheid pakt. "We hebben 30.000 ge├╝niformeerde agenten die zich elke dag verplaatsen in het verkeer. Gebruik die dan. Als een agent iemand ziet bellen, moet hij optreden. Niet elke agent doet dat op dit moment."

Pakkans omhoog
De pakkans moet op die manier omhoog, stelt Wijbenga. "Want iemand die twintig keer wegkomt met mobiel bellen, die denkt de volgende keer dat hij ook gerust 160 kan rijden omdat hij toch niet wordt gepakt."

Bron:  RTL Nieuws

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram