Hardnekkige flitsfile op A6 is terug850x

Een politiecontrole op de A6 leidt woensdagmiddag tot veel vertraging bij Almere.

De controle is voor de VID geen onbekende: vorig jaar leidden controles op dezelfde plek keer op keer tot ellenlange files.

De politie staat met een opvallend busje langs de A6 bij Almere Stad West. Niets menselijks is automobilisten vreemd want uit schrik wordt er bij het opmerken van dit busje geremd. Dit leidt op de A6 tot een lange file. Deze flitsfile is inmiddels samengesmolten met de dagelijkse file op de A1. Hierdoor telt de VID tussen Watergraafsmeer (A10) en Almere (A6) bijna 15 kilometer ’accordeonfile’.

Niet blij
De VID verzette zich al eerder tegen zogenaamde flitsfiles. Hierop werden de afspraken tussen Rijkswaterstaat en de politie onder de loep genomen en verscherpt. Toch ziet de VID ondanks nieuwe afspraken nog geregeld flitsfiles ontstaan. Er wordt te laat ingepakt door agenten met opstoppingen en gevaar tot gevolg. De A6 bij Almere is een beruchte locatie waar de VID al vaak flitsfiles heeft gespot.

Update 21:16 uur
De controle is zojuist opgedoekt. Op het hoogtepunt stond er door de controle opgeteld bijna 15 kilometer file. De dagelijkse file op de A1 smolt namelijk samen met de flitsfile op de A6.

Bron:  VID

Melder: MustangMach1

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram