Heinsbroek rijdt graag te hard





 

AMSTERDAM - De in zijn vrije tijd in Bentley's en Ferrari's rijdende minister Herman Heinsbroek (Economische Zaken) overschrijdt regelmatig de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen. De LPF-bewindsman, die onlangs nog een groot punt maakte van waarden en normen en het handhaven van wetten en regels, trekt zich niets aan van de huidige snelheidslimieten omdat hij deze onredelijk vindt.



Volgens de minister levert 10 of 20 kilometer te hard rijden immers geen enkel gevaar voor de verkeersveiligheid op.



De minister van Economische Zaken vindt het dan ook belachelijk wanneer hij een bekeuring krijgt als hij de verkeersregels aan zijn laars lapt.



"Dan zeg ik tegen zo'n agent: kijk eens naar mijn auto, denk jij nou echt dat ik straks geen 130 kilometer per uur rij?", aldus de minister, die doorgaans in bolides rijdt die met gemak een snelheid van 200 kilometer per uur halen.



Heinsbroek vindt het vooral irritant dat agenten wel tijd hebben om hem te bekeuren voor een snelheidsovertreding of het niet op tijd betalen van de parkeermeter, maar inbrekers niet weten op te pakken.



"En die agent zegt dan: meneer Heinsbroek, ik ben het eigenlijk met u eens, maar ik krijg ook maar opdrachten, ik zou ook liever inbrekers vangen."



De PvdA is woest over de uitlatingen van de minister. "Als hij denkt dat hij zomaar 20 kilometer te hard kan rijden dan is het een grote verkeerscrimineel", aldus PvdA'er Van Heemst, die tekst en uitleg wil van minister De Boer (Verkeer).



"Dit deugt echt voor geen meter. Een minister moet het goede voorbeeld geven. Heinsbroek pleit voor waarden en normen, maar gooit er zelf met de pet naar. Echt hondsbrutaal", zo stelt Van Heemst, die de bewindsman hard wil aanpakken.




 
 
Bron: De Telegraaf
 
  9-5-2002  


|

FlitsKaart