Helderse motoragenten ernstig gewond bij botsing





 

DEN HELDER - Twee motoragenten zijn dinsdagmiddag rond kwart over drie op de MIddenweg in Den Helder ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De beide motoragenten, één van de politie en een van de Koninklijke Marechaussee, reden samen richting centrum, na de melding dat een winkelier een winkeldief had aangehouden. Op de Middenweg kwamen zij in botsing met een Alfa Romeo. Deze stond aanvankelijk langs de kant, maar de bestuurder reed volgens de politie plotseling de rijbaan op om te keren. De motorrijders konden niet meer tijdig remmen.



De bestuurder van de auto bleef ongedeerd, maar de beide motoragenten gingen onderuit. Eén van de agenten werd van zijn motor gelanceerd en belandde zo'n dertig meter verderop op het wegdek.



Met vijf politiewagens, twee marechausseepatrouilles en drie ziekenwagens rukten hulpverleners uit. De Middenweg werd meteen afgezet. En even later ook de rotonde De Vijfsprong, om een landingsplaats te bieden voor de traumahelikopter. De afsluiting veroorzaakte een compleet verkeersinfarct in de Helderse binnenstad. Het ongeval zelf trok een menigte belangstellenden.



De traumahelikopter arriveerde rond kwart voor vier. Beide motorrijders zijn evenwel per ambulance naar het Medisch Centrum Alkmaar gebracht.



Gezien het niveau van veel van de reacties op dit artikel is besloten de reactiemogelijkheid uit te zetten. De redactie

 
 
Bron: Noord Hollandsch Dagblad
 
  10-10-2006  


|

FlitsKaart