'Hier is het echt gevaarlijk'x

Zaterdag 21 december 2002 - LEPELSTRAAT - Het actiecomité Verkeersveilig Lepelstraat vindt het te gek voor woorden dat gemeente Bergen op Zoom zo weinig doet om de verkeersveiligheid in Lepelstraat te vergroten. Naar aanleiding van een petitie heeft de gemeente nauwelijks actie ondernomen, vindt het comité.
Verkeersveilig Lepelstraat haalde in september driehonderd handtekeningen op om de verkeersveiligheid in Lepelstraat te verbeteren. Grootste wens is een oversteekplaats in de Kerkstraat. Liefst ziet het comité hier ook wegversmallingen en gedeeltelijk eenrichtingsverkeer. Verder moet in Lepelstraat een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur gelden.

Volgens wethouder G. Janssen zijn er in het kerkdorp eerder al op een drietal plaatsen kruisingsvlakken verhoogd en is de gemeente in overleg met de school. "Er stonden wat borden verkeerd en die zijn weggehaald. Verder willen we eigenlijk niet zo veel meer doen. We hebben de school voorgesteld om met de ouders een klaar-overbrigade te beginnen." Als het om verkeersmaatregelen gaat, heeft de gemeenteraad immers een prioriteitenlijst vastgesteld. "En daaraan willen we ons houden."

Volgens Janssen zijn wegversmallingen weggegooid geld. "Chicanes hebben geen nut. Die werken alleen verkeersremmend als er zoveel verkeer is dat auto's op elkaar moeten wachten. Dat is in woonstraten in Lepelstraat niet het geval. Drempels halen wel de snelheid eruit, maar die willen de bewoners niet."

"Die verhogingen lagen er al voordat we de handtekeningen hebben aangeboden", reageert Suijkerbuijk. "Dit is een lachertje. De enige actie die is ondernomen is het overleg met de school om in de straten daaromheen een vrijwillig een-richtingsverkeer in te voeren. Terwijl het hier voor onze kinderen echt gevaarlijk is. Er gebeuren ontzettend veel bijna-ongelukken."

Daarom is een duidelijke oversteekplaats ook zo belangrijk, voert ze aan. "Er staan vaak auto's voor geparkeerd, zodat kinderen op de weg moeten staan om te kunnen zien of er wat aan komt. De gemeente heeft paaltjes neergezet, maar die staan op de hoek van de straat zodat ze geen enkel effect hebben."
Niet veeleisend


En ook rond de speeltuin aan het Riddertol wordt erg hard gereden. "Daarom willen we graag een dertig kilometerzone. Ik snap niet dat de gemeente zich zo opstelt, zo veeleisend zijn we niet. Op de Bergse Plaat hoeven ze voor een dertig kilometerzone niet eens de straat op. En hier kan het niet." Het comité bezint zich nog of het verdere actie onderneemt.

Bron:  BN de Stem

Melder: Flitsservice redactie

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram