Hoorzitting over maatregelen A12x

VOORBURG | Op de A12 tussen het Prins Clausplein en de afrit Voorburg komt volgend jaar in de spits een extra rijstrook. Bovendien wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 80 kilometer per uur. Over deze maatregelen houdt Rijkswaterstaat dinsdag een informatieavond en een hoorzitting in Voorburg.De ingrepen op de A12 maken deel uit van het project 'Spoedwet wegverbreding'. Tijdens de spits gaat de vluchtstrook als extra rijstrook gelden. De andere rijbanen worden daardoor iets smaller. De zogenoemde bufferstrook wordt 1,4 kilometer lang.
De snelheidsverlaging geldt voor de gehele dag en is te vergelijken met de maatregelen die zijn genomen bij Rotterdam-Overschie, waar automobilisten ook niet harder dan tachtig kilometer per uur mogen rijden.Rijkswaterstaat verwacht dat de 80km-restrictie eind volgend jaar ingaat. Met de verlaging van de snelheid op de A12 komt Rijkswaterstaat tegemoet aan de wens van onder anderen staatssecretaris Van Geel van Milieu, milieugroeperingen, de provincie, de gemeente Leidschendam-Voorburg en omwonenden uit Voorburg. Die willen een lagere snelheid omdat dit minder stank- en geluidsoverlast veroorzaakt in de buurten langs de A12.Geluidsscherm


Om deze hinder tegen te gaan gaat Rijkswaterstaat ook het geluidsscherm op de A12 ter hoogte van Voorburg verhogen. Voor verkeer dat Den Haag úitgaat via de A12 verandert er voorlopig niets. Daar blijft ter hoogte van Voorburg en op het Prins Clausplein wel 100 kilometer per uur toegestaan. Ook op de A4 richting Amsterdam blijft de situatie vooralsnog ongewijzigd.
De Spoedwet wegverbreding maakt het mogelijk om knelpunten op wegen door heel Nederland aan te pakken. Rijkswaterstaat heeft de plannen voor de A12 bij Voorburg vorige week ter inzage gelegd, onder meer in de gemeentehuizen van Leidschendam-Voorburg. Mensen kunnen nog tot en met 17 november bezwaar maken. Ook op dinsdagavond tijdens de hoorzitting kunnen belanghebbenden hun mening kenbaar maken. De informatieavond begint om 18.00 uur in De Voorhof, het bijgebouw van de kerk aan de Herenstraat. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanaf 20.00 uur is op dezelfde plek de officiële hoorzitting. Op basis van de reacties stelt de minister van Verkeer en Waterstaat een definitief besluit vast voor de aanpassing van de A12.

Bron:  Haagsche Courant

Melder: DrNomad

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram