IJverige politie oogst kritiekx

AMERSFOORT -Als bij een snelheidscontrole 69 procent van de automobilisten een bon krijgt, is dat een spectaculair resultaat. Maar de Amersfoortse politie mag absoluut niet trots zijn op zichzelf, vindt Albert-Jan.


De Zwollenaar reed woensdagochtend bij Hoogland over de Bunschoterstraat. Daar werd de middenberm gemaaid.Gebeurt dat, dan wordt de maximumsnelheid verlaagd van tachtig naar vijftig kilometer per uur. Naast de weg geplaatste borden geven dit aan. Woensdag peilde de politie tijdens het maaien de snelheid van de passerende voertuigen.,,De tranen sprongen me in de ogen,’’ meldt Goedhart op de website. flitsservice.nl, waar automobilisten gewag maken van hun wel en wee. Het resultaat van de actie was opvallend. Er kwamen 380 automobilisten langs, van wie 263 met te hoge snelheid. Dit betekent dat 69 procent van de bestuurders binnenkort een boete moet betalen. De grootste zondaar zoefde langs met 102 kilometer per uur."De tranen schoten in mijn ogen"

Binnenhalen,,Dit slaat nergens op,’’ vindt Goedhart, die regelmatig bijdragen levert aan. flitsservice.nl. ,,Het ging hier alleen om bonnen binnenhalen. Ik ben absoluut geen tegenstander van snelheidscontroles, maar dit haalt niets uit. Krijg je na zes weken een proces-verbaal, dan weet je aboluut niet meer waar je te hard hebt gereden. Maak bijvoorbeeld de weg smaller als er wordt gewerkt, dan gaat iedereen vanzelf langzamer rijden.’’Om de veiligheid te waarborgen controleert de politie wel vaker als langs de weg werkzaamheden plaatsvinden, zegt een woordvoerder.Het gaat volgens de politie niet alleen om het uitschrijven van bekeuringen, al moet de actie van woensdag volgens voorzichtige schattingen zeker 15.000 euro hebben opgeleverd.Lees hier de volledige reportage.

Bron:  Amersfoortse Courant

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram