Illegale autoracers terroriseren bedrijfx

Rotterdam - Illegale autoracers hebben vrijdagavond enorme vernielingen aangericht bij United Container Terminals (UCT). Dat gebeurde aan de vooravond van het afsluiten van de Bunschotenweg bij Heijplaat als maatregel tegen het racen in dit deel van de haven. UCT-directeur J. Gordijn schat de schade op 30.000 euro.Voor het eerst zijn dit weekend havengebieden ontoegankelijk gemaakt voor de liefhebbers van het illegale racen. Op de Bunschotenweg en de Sluisjesdijk, aan de oostkant van de Waalhaven, zijn barricades opgeworpen zodat alleen bestemmingsverkeer erdoor kon. Vrijdagavond ging de Sluisjesdijk 'op slot', een dag later de Bunschotenweg.Het uitgebreide wegennet in de haven, zonder al te veel pottenkijkers, is een populaire plek voor het scheuren in de weekends. Met name UCT aan de Bunschotenweg ondervindt overlast. Het bedrijf vindt dat haar personeel dat in het weekend werkt, gevaar loopt, en klaagt ook over ongewenst bezoek tijdens de racerij.Juist op het moment dat er met toestemming van de autoriteiten maatregelen zouden worden getroffen, is het havenbedrijf getroffen door iets dat alleen als wraakactie kan worden uitgelegd. UCT- directeur Gordijn: ,,Vrijdagavond waren hier tussen de tweehonderdvijftig en vierhonderd man, met allerlei auto's. Vooral de kantine aan het eind van de weg moest het ontgelden. Ruiten zijn ingegooid, deuren eruit gebeukt en koffieautomaten, magnetrons, elektrisch gereedschap en auto's beschadigd. Het is vreselijk.''Er werkten nog mensen. ,,Ze hebben de politie gebeld, maar die is niet gekomen. Ja, zaterdagochtend zijn ze komen kijken. Van de week is er weer overleg met de politie en het Gemeentelijk Havenbedrijf. Nou moet de Bunschotenweg op dat soort tijdstippen maar echt helemaal dicht, met een hek. Desnoods met een portier.''Bij de politie en het Gemeentelijk Havenbedrijf kon vanochtend niemand toelichting geven op het voorval van dit weekend. Voor zover bekend is de proef met afsluiten van de Sluisjesdijk wel goed verlopen.

Bron:  Rotterdams Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Tsja, het moge bekend zijn dat er meestal een vertegenwoordiger van Flitsservice aanwezig is tijdens deze races. Zo ook afgelopen weekend. Het is inderdaad precies zo gegaan zoals beschreven werd. Men heeft eerst Vrijdag de Sluisjesdijk voorzien van chicanes waardoor diverse autoracers uitweken naar de slechtste locatie van allemaal namelijk de Bunschoterweg.Als reactie hierop is blijkbaar op Zaterdagmmiddag ook daar een stel containers neergezet. We werden gebeld door een bezoeker van Flitsservice dat het ongelooflijk druk was. Wij waren zelf afgelopen Zaterdag op de Nurburgring dus hebben het hele verloop van dit gebeuren niet mee kunnen maken maargoed dat is misschien maar goed ook (?).Het is wel een beetje dom van de politie, die al maandenlang de strijd tegen het illegale straatracen aan het verliezen is. Men verplaatste het hele probleem van de Maasvlakte richting de buitenrand van Rotterdam wat als gevolg heeft dat er dan alleen maar meer mensen op af komen. Dit is natuurlijk niet allemaal goed te praten maar het is voor ons persoonlijk vrij logisch dat op elke actie een tegenreactie volgt.Als je ziet hoe populair dit nieuwe weekendgebeuren is geworden is het bijna ondoenlijk om dit de kop in te drukken zoals de politie dit dan mondjesmaat tracht te doen. Het vervelende van dit nieuws is, is dat er steeds meer relschoppers aangetrokken worden die eigenlijk niets met "de sport" te maken heeft maar gewoon komt om ellende te trappen.En dat is zo jammer want de sfeer was zo goed... De laatste tijd werd echter al "gevoeld" dat de sfeer langzaam aan het veranderen was.

Dit probleem los je maar op een manier op, ook gaan praten met de veroorzakers. En dat gebeurd nu niet, en dat is dom. Maar we zijn onderhand bijna niets anders gewend van onze "politiemacht". Wel met veel machtsmisbruik de liefhebber aanpakken tijdens normale meetings van de normale straatracer, maar als het echt fout gaat, dan is de politie opeens de grote afwezige. Waar waren ze dan? Bang om klappen te krijgen? Dit is natuurlijk wel wat anders dan lekker makkelijk bekeuringen voor geen gordel dragen (als je slechts 25 meter rijdt) of andere kleine zaken uit te delen.