Illegale autoracers terroriseren bedrijf





 

Rotterdam - Illegale autoracers hebben vrijdagavond enorme vernielingen aangericht bij United Container Terminals (UCT). Dat gebeurde aan de vooravond van het afsluiten van de Bunschotenweg bij Heijplaat als maatregel tegen het racen in dit deel van de haven. UCT-directeur J. Gordijn schat de schade op 30.000 euro.



Voor het eerst zijn dit weekend havengebieden ontoegankelijk gemaakt voor de liefhebbers van het illegale racen. Op de Bunschotenweg en de Sluisjesdijk, aan de oostkant van de Waalhaven, zijn barricades opgeworpen zodat alleen bestemmingsverkeer erdoor kon. Vrijdagavond ging de Sluisjesdijk 'op slot', een dag later de Bunschotenweg.



Het uitgebreide wegennet in de haven, zonder al te veel pottenkijkers, is een populaire plek voor het scheuren in de weekends. Met name UCT aan de Bunschotenweg ondervindt overlast. Het bedrijf vindt dat haar personeel dat in het weekend werkt, gevaar loopt, en klaagt ook over ongewenst bezoek tijdens de racerij.



Juist op het moment dat er met toestemming van de autoriteiten maatregelen zouden worden getroffen, is het havenbedrijf getroffen door iets dat alleen als wraakactie kan worden uitgelegd. UCT- directeur Gordijn: ,,Vrijdagavond waren hier tussen de tweehonderdvijftig en vierhonderd man, met allerlei auto's. Vooral de kantine aan het eind van de weg moest het ontgelden. Ruiten zijn ingegooid, deuren eruit gebeukt en koffieautomaten, magnetrons, elektrisch gereedschap en auto's beschadigd. Het is vreselijk.''



Er werkten nog mensen. ,,Ze hebben de politie gebeld, maar die is niet gekomen. Ja, zaterdagochtend zijn ze komen kijken. Van de week is er weer overleg met de politie en het Gemeentelijk Havenbedrijf. Nou moet de Bunschotenweg op dat soort tijdstippen maar echt helemaal dicht, met een hek. Desnoods met een portier.''



Bij de politie en het Gemeentelijk Havenbedrijf kon vanochtend niemand toelichting geven op het voorval van dit weekend. Voor zover bekend is de proef met afsluiten van de Sluisjesdijk wel goed verlopen.

 
 
Bron: Rotterdams Dagblad
 
  6-10-2002  


|

FlitsKaart