In Almere wordt het vaakst geflitst1401x

De notoire hardrijder heeft een grijze Mercedes, woont in Almere en is van middelbare leeftijd. Hij wordt het meest geflitst binnen de bebouwde kom, bij overwegend droog weer, en krijgt dan een boete van 51 euro. Dat blijkt uit een analyse door RTL Nieuws van 5,5 miljoen flitsboetes.

RTL Nieuws vroeg de snelheidsboetes op die gegeven zijn van oktober 2010 tot oktober 2011. Opvallend is dat niet jonge bestuurders, maar juist bestuurders van middelbare leeftijd het meeste worden geflitst.

Ouderen vaker geflitst dan jongeren
RTL Nieuws heeft een flitsfactor toegekend, het aantal flitsboetes dat groepen bestuurders gemiddeld krijgt per jaar. De groep van 40 tot 60 jaar krijgt twee keer meer boetes dan bestuurders van 20 tot 24 jaar. Ook hoogbejaarde bestuurders worden beboet. Chauffeurs van 90 jaar en ouder kregen samen bijna 2000 boetes.

Flitsfeiten (okt 2010 - okt 2011):

Totaal aantal overtredingen: 5.563.202
Totaal boetebedrag: 282.183.925 euro
Op 26 juli 2011 is het vaakst geflitst: 29.946 keer
Er is het meest geflitst in de lente: 1.784.600 keer
Op dinsdag wordt het meest geflitst
Het minste op donderdag
Mercedessen, Audi's en BMW's zijn de meest geflitste auto’s

Mercedes meest geflitst
Van de automerken heeft Mercedes met de meeste boetes de hoogste flitsfactor. Audi en BMW staan op nummer twee en drie. Volvo scoort ook hoog en is met de vierde plaats de hoogst scorende auto die niet van Duitse komaf is. Bestuurders van sportauto's zijn relatief rustige rijders, zo blijkt. Ze worden de helft minder geflitst dan gewone personenauto's.

Inwoners van Almere hebben kennelijk vaak haast en worden naar verhouding het meest geflitst, gevolgd door inwoners van Houten en Oirschot. De hoogste boetes voor snelheidsovertredingen krijgen inwoners van Emmen, met een gemiddelde boete van 52,57 euro.

Bekijk flitspalen bij jou in de buurt

De A2 is de landelijke racebaan (video)

Verantwoording onderzoek flitspalen


Bron:  RTL nieuws

Melder: 52 procent slachtoffer

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram