Inhaalverbod vrachtwagens in Duitsland984x

Vrachtwagenchauffeurs krijgen in Duitsland te maken met een algeheel inhaalverbod tijdens slecht weer.

De bevoegde deelstaatministers hebben besloten dat vrachtwagens bij ijs, sneeuwval en zware regen op de rechterrijstrook moeten blijven. Dit kwamen de Duitse bewindvoerders overeen op hun verkeersconferentie. Doel van de maatregel is het aantal ongevallen te beperken en het aantal files bij slecht weer te verminderen. Een compleet inhaalverbod is nog niet aan de orde. Volgens Karl-Heinz Daehre, minister voor de CDU uit Saksen-Anhalt, is dit niet mogelijk omdat het lange files op de rechterrijstrook veroorzaakt en gevaar voor invoegende voertuigen oplevert.

Transport en Logistiek Nederland benadrukt in een reactie dat, in tegenstelling tot de beeldvorming, het vrachtverkeer steeds veiliger wordt. Het aantal ernstige ongevallen met vrachtauto’s neemt al jaren af, evenals het aantal slachtoffers. De organisatie baseert zich op een groot onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

"Je kunt de situatie van Duitsland niet met Nederland vergelijken. De omstandigheden zijn anders, niet alleen landschappelijk door de vele hoogteverschillen, maar ook in snelheid tussen weggebruikers", aldus een TLN-woordvoerder.

Bron:  Telegraaf.nl

Melder: SpeedDevil

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram