Intensieve radar op A15





 

BETUWE - Snelheidsduivels op de A15 kunnen in mei en juni nauwelijks meer ongezien de maximumsnelheid overschrijden. Snelwegpolitie KLPD gaat tussen de knooppunten Valburg en Deil dagelijks controleren.



De intensieve A15-controle is een project van het KLPD (Korps landelijke politiediensten) dat voortvloeit uit de 'Klimaatnota Kyoto'. Daarbij moet de uitstoot van schadelijke gassen worden verminderd; wat ondermeer kan worden bereikt door lagere snelheden.



Daarnaast zijn veiligheid en doorstroming momenteel belangrijke thema's, omdat op veel A15-locaties stevig aan de weg wordt gewerkt.



Het KLPD controleert momenteel de A15 tussen de knooppunten Deil en Ridderkerk extra intensief. In mei en juni moeten volgens planning de radarcamera's oostwaarts gaan. Het KLPD houdt nog een slag om de arm wat betreft de preciese startdatum omdat een dergelijke grootschalige controle-actie nogal wat organisatorische handelingen vraagt.



De extra radarcontroles betekenen dat in principe dagelijks op verschillende plekken langs de A15 de radar wordt opgesteld. Gemiddeld zal acht tot zestien uur per dag de snelheid van het verkeer in de gaten worden gehouden.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  4-5-2002  


|

FlitsKaart