Justitie haalt bakzeil in zaak fietsboetes1616x

Justitie heeft bakzeil gehaald in een zaak rond een Emmeloordse fietsboete.

Dat speelde september vorig jaar, in de Emmeloordse winkelstraat de Lange Nering. Dat is een voetgangersgebied waar fietsen verboden is. Aan de kant van de Kettingstraat ontbrak de nodige bebording waarmee fietsers overduidelijk konden zien dat de winkelstraat een voetgangersgebied is. De politie deelde boetes uit aan fietsende mensen, onder anderen Emmeloorder Claudius Bronsink was de pineut. Hij fietste vanaf de Kettingstraat de winkelstraat in en kreeg prompt een prent van surveillerende agenten.

Bronsink liet het er niet bij zitten. Deze krant informeerde bij de politie Flevoland en ontdekte dat niet alle agenten boetes uitdeelden in het winkelgebied. Een flink aantal had voor zichzelf al besloten het bonboekje op zak te houden omdat de bebording niet deugde, waardoor juridisch geen grond was voor fietsboetes.

De Emmeloordse politie had het gemis al aangegeven bij de gemeente Noordoostpolder. Na een informerend telefoontje van deze krant zette de gemeente de fout in allerijl recht. De borden stonden er snel weer. Bronsink liet het er echter niet bij zitten. Hij informeerde bij een rechtswinkel en besloot bezwaar aan te tekenen bij het Openbaar Ministerie (OM). Deze maand pas ontving hij een brief van het OM waarin de officier van justitie de boete vernietigt. "Ik heb het hele dossier nogmaals bestudeerd", meldt de officier. "En ben van plan de beschikking te vernietigen."

Bronsink is daar blij mee. Het scheelt hem een boete. En hij heeft het gelijk gekregen waarvan hij in september al overtuigd was.

Bron:  DeSTentor

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram