Justitie moet nog over parkeerbon lijkwagen beslissenx

Woensdag 18 september 2002 - BERGEN OP ZOOM - Het is aan Justitie te beslissen of begrafenisondernemer Van Tilborg moet betalen voor fout parkeren tijdens een uitvaart. Een parkeerwachter slingerde afgelopen weekeinde in de Williamstraat een lijkauto en volgwagen op de bon.Wethouder G. Janssen heeft het parkeerbureau opdracht gegeven de zaak uit te zoeken. Verder vraagt de gemeente bij justitie om seponering van de bekeuring. "Wij hebben niet de bevoegdheid om te zeggen: verscheur die bon maar", verklaart zijn woordvoerder. "Dat is aan Justitie. Normaal gesproken moet degene die de boete heeft gekregen om seponering vragen, maar in dit geval doen wij dat voor hem."
Begrafenisondernemer J. van Tilborg had gistermiddag nog niets gehoord van de gemeente. "Het zou een nette afhandeling zijn, al vind ik een excuusbriefje aan de familie op zijn plaats."
Volgens van Tilborg ondervindt een rouwstoet op straat al veel problemen, met bijvoorbeeld auto's die de stoet doorkruisen. "Het respect, de eerbied is totaal weg. Als ik nu ook nog mijn auto niet voor de kerk mag zetten... Wat moet ik dan? Mijn wagen vol met bloemen op het Joorenplein parkeren?" Hij zegt voorlopig af te wachten of hij nog een bekeuring in de bus krijgt. "Is dat het geval, dan dien ik alsnog een bezwaarschrift in."

Bron:  BN/DeStem

Melder: Chuckie

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram