Kabinet beseft filecrisis onvoldoende921x

Het kabinet beseft onvoldoende dat het fileprobleem in Nederland de omvang van een crisis heeft aangenomen. Het heeft in elk geval nog geen begin gemaakt om die crisis te bezweren. VVD-leider Mark Rutte zei dat donderdag tijdens het Nationaal File Forum in Bussum.

Rutte pleitte daar voor een én-én-énbeleid om de files te bestrijden. Er moet extra geld komen voor de aanleg van wegen (zo snel mogelijk 4000 km asfalt erbij).
Maar er zijn ook meer financiële middelen nodig voor verbetering van het openbaar vervoer en voor het bevorderen van tele- en thuiswerken.
Daarnaast wil Rutte drastisch snoeien in de regeltjes en procedures die de bouw van wegen en andere verbindingen belemmeren. Ook de idiote regelgeving rond luchtkwaliteit moet op de helling.
Het gebrek aan urgentie bij het kabinet komt volgens Rutte doordat het andere prioriteiten heeft dan het wegwerken van de files. Zo geeft het vele miljoenen uit aan leuke linkse dingetjes, die voor een groot deel worden betaald uit de zak van de automobilist, zoals extra geld voor ontwikkelingshulp of oude wijken.
Bovendien is er sprake van linkse mythes, bijvoorbeeld dat Nederland asfalteert of dat het fileprobleem kan worden opgelost met alleen meer openbaar vervoer, aldus Rutte. De VVD-leider wil dat het kabinet ophoudt mensen uit hun auto te pesten. Mensen die de auto niet uit kunnen, omdat ze die nodig hebben voor hun werk - of om van en naar hun werk te komen.

In betaalsystemen als de kilometerheffing ziet Rutte niets. Allerlei landen ontwikkelen hun eigen bestaalsystemen om zoveel mogelijk belastinggeld binnen te halen ten koste van de automobilist.
Straks heb je alleen al hun SUV nodig om de kerstboom aan stickers en kastjes onder je voorruit kwijt te kunnen.
Rutte kondigde in Bussum aan dat de Partij voor de Filerijder van Luc van Bussel een speciale file-expertisecel in de VVD gaat vormen onder de naam A-orta.
Ook het vertrouwen van de burger in een oplossing voor het fileprobleem is laag. Minister Camiel Eurlings van Verkeer geniet het vertrouwen van één op de acht automobilisten als het gaat om het terugdringen van de files. Dat blijkt uit een opinieonderzoek onder ruim 500 automobilisten.

Het forum wordt georganiseerd door de Partij van de Filerijder, in samenwerking met een reeks bedrijven en organisaties. Een ruime meerderheid van de ondervraagden vindt dat politiek en overheid onvoldoende aandacht aan de fileproblematiek besteden en zich te eenzijdig richten op langetermijnoplossingen.
Er is geen politicus die veel vertrouwen van de autorijders geniet als het gaat over een oplossing van het file-probleem. Eén op de drie ondervraagden heeft in geen enkele politicus vertrouwen op dit punt.

Bron:  Nu.nl

Melder: SpeedDevil
Papa Smurf
esgigt

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram