Kabinet komt met puntenrijbewijs1452x

De ministers Schultz (VVD) van Infrastructuur en Milieu en Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie komen in mei met een plan om een puntenrijbewijs in te voeren.

Het idee achter zo’n rijbewijs is dat automobilisten die zich vaker dan één keer een ernstige verkeersovertreding begaan, hun rijbewijs voor een bepaalde periode kwijtraken.

Two strikes out

Schultz bevestigde vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad dat zij bezig is om een puntenrijbewijs voor te bereiden. Vanuit de Tweede Kamer is daar al herhaaldelijk op aangedrongen. Aan de precieze invulling van het puntenrijbewijs wordt op dit moment gewerkt, aldus de minister.

Schultz zei uit te gaan van de wens van de Kamer dat ’two strikes out’ betekent. Dat wil zeggen dat een automobilist zijn rijbewijs moet inleveren na de tweede overtreding. Het soort overtredingen waarvoor deze sanctie moet gaan gelden is rijden met te veel alcohol op, te hard rijden, bumperkleven en ander asociaal rijgedrag. Over de samenhang tussen de aard van de overtreding en de duur dat het rijbewijs wordt ingetrokken, wordt nog nagedacht.

Bron:  FD

Melder: Velen

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Een Rechter zal eerst moeten oordelen over de overtreding en niet de eerste de beste agent die met zijn goede been uit het verkeerde bed gestapt is.