Kat- en muisspel in ’speeltuin’ begint weer1560x

lente is weer in het land, de avonden worden langer en ziedaar, de speeltuin is weer open. En dan hebben we het niet over een speeltuin voor kinderen, maar over parkeerplaats De Hoezaar langs de A58 bij Zegge, waar al een paar jaar motorrijders zich verzamelen om een potje te scheuren via de op- en afritten bij Zegge en Bosschenhoofd. Vooral die laatste, de bocht bij Seppe, is bij motorrijders geliefd omdat die zo lang is, je er goed in kunt hangen en daardoor ontiegelijk hard kunt gaan.

Tegelijk met de motorrijders is echter ook de politie weer paraat. Meteen na de eerste klacht van een omwonende is de politie gaan patrouilleren. "We zijn zaterdagmiddag drie keer langs geweest. Twee keer hebben we niemand aangetroffen, de derde keer stond een groep van zo’n veertig motorrijders op de parkeerplaats. Die hebben we gecontroleerd, naar hun papieren en zo gevraagd. We hebben geen overtredingen kunnen constateren, maar we hebben zo weer wel ons visitekaartje afgegeven en laten zien dat we ze op hun huid zitten", aldus politiewoordvoerder André van den Hul.

De politie heeft tot nu toe de motorrijders nog weinig kunnen maken. Ook al omdat het rondjes rijden via de op- en afritten op zichzelf niet strafbaar is. De politie hoopt echter door verrassingsacties de motorrijders te kunnen betrappen op gevaarlijk gedrag. Dan kan ze wel bekeuringen uitdelen.

Bron:  BNDeStem

Melder: Sfinx

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram