Kilometerheffing pas na zomer behandeld659x

De kilometerheffing wordt pas na de zomer behandeld in de Tweede Kamer. Het lukt Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) niet het wetsvoorstel voor het zomerreces naar de Tweede Kamer te sturen.

Dat meldt de NOS woensdag op basis van ’Haagse bronnen’.

Nog geen twee maanden geleden beloofde Eurlings ’nog voor de zomer’ met een wetsvoorstel te komen, maar er zouden toch nog te veel onduidelijkheden aan kleven.

Zo is onzeker hoeveel per gereden kilometer moet worden betaald. Verwacht wordt dat de minister een advies hierover zal vragen aan de Raad van State.

Uitstel

Toch zou de vertraging van de behandeling geen nieuw uitstel betekenen van de invoering van de wet. In april leidde de kilometerheffing nog tot ophef in de Tweede Kamer, nadat Eurlings de maatregel voor vrachtwagens met een tot twee jaar uitstelde.

Het systeem met kastjes in de auto maakt rijden in de spits duurder. Bovendien betalen vervuilende auto’s meer dan relatief schone voertuigen.

Om invoering mogelijk te maken, moeten diverse technische en privacyproblemen worden opgelost. In 2011 staat een praktijktest gepland met zestigduizend auto’s.

Bron:  nu.nl

Melder: Dikke Leo

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram