Komende maanden gerichte handhavingsacties Rijksweg A1707x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden op de rijksweg A1 tussen Amsterdam en Beekbergen gericht handhaven. Voor deze handhavingsacties zet de Verkeerspolitie radarcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in.

Subjectieve pakkans verhogen
Met deze gerichte handhavingsacties wil de Verkeerspolitie de (subjectieve) pakkans van overtreders vergroten en een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

Doel
Terugdringen van het aantal ongevallen en daarmee het aantal doden en gewonden. Een reductie van ongevallen zal ook een positief effect opleveren als het gaat om files.

Terugdringen overtredingen
De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto’s, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, agressie in het verkeer, niet handsfree bellen en technische staat van voertuigen.

Verkeersveiligheidsanalyses
Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A1 vinden veel aanrijdingen plaats vooral tussen knooppunt Watergraafsmeer en afrit 15 Barneveld/Ede. Er is gedurende een aantal jaar een stijgende lijn van ongevallen zichtbaar. Alleen in de maand december 2007 waren er minder ongevallen dan in december 2006.

De Verkeerspolitie van het KLPD hield dit jaar al eerder handhavingsacties op de rijksweg A67, A15 en A16. De analyses met betrekking tot reductie van ongevallen en files zijn nog niet afgerond.

Resultaten
De resultaten van de controles zullen wekelijks op dinsdag worden gecommuniceerd. Op het traject communiceert de Verkeerspolitie met de weggebruikers met behulp van lichtkranten.

Bron:  Politie.nl

Melder: Termy
Mediator
MarcoV

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram