Koos Spee liegt: Radardetector hoeft niet vernietigd te worden





 

In de Telegraaf van vandaag roept verkeersofficier Koos Spee bezitters van een radardetector op om hun apparaat met een hamer kapot te slaan. ,,Ook als de verklikker in de garage ligt, ben je strafbaar en maak je kans op een boete van 250 euro," aldus de officier. Dat is pertinent onjuist.



Alleen wie een radarverklikker in de auto heeft, is strafbaar. De wet stelt voorts 'het in voorraad hebben' strafbaar, hetgeen impliceert dat de eigenaar de bedoeling heeft er handel mee te drijven. Wie een enkele detector in huis heeft, overtreedt de wet niet. Lekker in de garage laten liggen dus, die detector, want de kans dat de Voedsel en Waren Autoriteit bij u een - kansloze - inval doet, is uiterst gering en de strijd is nog lang niet gestreden.



Target Automotive werkt aan een bodemprocedure en aan een beroep tegen de uitspraak van een kort geding tegen invoering van het verbod eind vorig jaar. En Target heeft nog meer ijzers in het vuur. Intussen heeft de Voedsel en Waren Autoriteit wel al invallen gedaan bij de drie grootste handelaars in radardetectoren, Radarshop, Wexler Europe en Target Automotive. Alleen bij Wexler troffen ze een voorraad van 2000 exemplaren aan, die in beslag is genomen. Wexler gaat die inbeslagname aanvechten omdat de voorraad bestemd was voor de export naar landen waar geen detectorverbod van kracht is, hetgeen door de wet is toegestaan.

 
 
Bron: Autovisie
 
  2-5-2004  


|

FlitsKaart