Langere files op A1 bij anti-fileproef





 

DEVENTER (ANP) - De lengte van de files op de A1 tussen Apeldoorn en Deventer is toegenomen sinds de invoering van een proef om filevorming te voorkomen. Dit constateert de afdeling Verkeersinformatie van de ANWB.



U kunt uw eigen ervaringen kwijt in ons Forum.
Op 4 september begon Rijkswaterstaat een proef met lichtbakken met snelheidsaanduiding boven de wegen. Volgens de ANWB zijn daarna de filelengtes op de A1 toegenomen.



Maandag en dinsdag stond er een file met een lengte tussen de tien en elf kilometer voor Deventer. Volgens de ANWB was dit voor de proef drie tot vier kilometer. Ook duurt het ruim een uur langer voor de files bij Deventer zijn opgelost.



Rijkswaterstaat spreekt de bevindingen van de ANWB niet tegen, maar vindt het te voorbarig conclusies te trekken. 'Mensen moeten nog wennen aan het systeem, dat duurt meestal een week of twee', zegt een projectleider van Rijkswaterstaat. In oktober gaat Rijkswaterstaat het project evalueren.



Bij toenemende verkeersdrukte of dreigende filevorming wordt door een melding op de borden de maximumsnelheid van 120 verlaagd naar 100 of 80 kilometer per uur. Door die flexibele snelheden moet worden voorkomen dat auto's plotseling hard moeten afremmen en daarna weer optrekken. Om medewerking van de automobilisten af te dwingen, worden bij de lagere snelheden voortdurend snelheidscontroles gehouden.

 
 
Bron: Deventer Dagblad
 
  9-11-2002  


|

FlitsKaart