Lasergun bezorgt hardrijders grijze haren op A7





 

kolham - Notoire hardrijders kunnen de Rijksweg A7 ter hoogte van Kolham beter mijden. Het is namelijk opvallend dat de politie, met behulp van de lasergun, op dit deel van de snelweg regelmatig automobilisten van de weg haalt die het gaspedaal wel erg diep hebben ingetrapt.



Deze week werd een inwoner van Peize aangehouden. De man reed met liefst 184 kilometer per uur over de A7. Medio vorige maand moesten automobilisten uit Slochteren (174 kilometer), Muntendam (181) en Wagenborgen (175) afstand doen van hun rijbewijs. Eind maart overkwam dat ook een 24-jarige Winschoter. Hij haalde een snelheid van 180 kilometer, een 41-jarige man uit Meeden (171 kilometer) mag voorlopig ook geen auto meer rijden.



Volgens politiewoordvoerder Reinder Klei is het puur toeval dat de politie ter hoogte van Kolham hardrijders aanhoudt. ''Die snelheidscontroles worden meestal gedaan vanuit onze noodhulpauto. Die is bij de weg om prioriteiten 1 en 2 af te handelen. Dat zijn zaken waarbij we nodig zijn, zoals ongelukken'', legt Klei uit. ''Tussendoor, als ze niets te doen hebben, pakken ze deze controles mee. Het is dus geen speciale actie of zo bij Kolham.''



Motoragent



Onlangs dacht een automobilist de agent die de lasergun gebruikte te slim af te zijn door gewoon het gaspedaal nog iets verder in te trappen. ''Met de lasergun werd een snelheid van 180 kilometer gemeten. De man reed onze agent lachend voorbij.'' Hij wist echter niet dat een kilometer verderop een motoragent stond. Die stelde vast dat deze bestuurder Winschoten voorbij raasde met een snelheid van liefst 213 kilometer.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  5-11-2003  


|

FlitsKaart