Lonneker heeft gevaarlijkste kruispunt420x

Het gevaarlijkste kruispunt van Nederland ligt in het Twentse dorp Lonneker. Het gaat om de kruising van de Lossersestraat met de Glanerbruggeweg en de Lonneker Molenweg.

Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van ongevallencijfers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu over 2012 tot en met 2014.

Daar zijn in drie jaar tijd vijf zware ongelukken gebeurd, waarvan twee met dodelijke afloop. Op geen enkel ander kruispunt in ons land werden die cijfers geƫvenaard.

Oorzaak van de heftige ongevallen in Lonneker is het niet verlenen van voorrang. Dat is ook landelijk de belangrijkste oorzaak van ongelukken.

Op de tweede plaats van de lijst van gevaarlijkste kruisingen staat het kruispunt Spangesekade met het De Genestetplein in Rotterdam (vier ongelukken, twee doden), gevolgd door het kruispunt Boutenslaan en Aalsterweg in Eindhoven (vier ongelukken, een dode).

Bron:  Nu.nl

Melder: MustangMach1

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Ondanks dat het bekend is dat voorrangsfouten vaak tot (dodelijke) ongelukken leidt, blijft de politie snelheidscontroles inzetten ter voorkoming van (dodelijke) ongelukken.

De snelheidscontroles voorkomen geen (dodelijke) ongelukken, maar dienen uitsluitend op de staatskas te spekken.