Lucht rond A28 straks beter





 

ZWOLLE - Een tweede poging van GroenLinks/De Groenen, om vanuit Zwolle verkeersminister Peys te verzoeken de snelheid op de A28 tot 80 km/uur te beperken, sloeg gisteravond niet aan bij het college van B en W.



‘Daar zijn we weer‘, meldde raadslid Lambert Sijens zich in het vragenhalfuurtje in de raad. Een week terug begon zijn fractie over de snelheid op de rijksweg. De nadien naar buiten gekomen rapportage over de luchtkwaliteit, met ‘een zorgwekkend beeld‘ op basis van de cijfers uit 2003, was aanleiding om nog een keer te pleiten voor maximaal 80, ook buiten de spits.



Milieuwethouder Gerard van Dooremolen deelde die visie niet. De gemeten toename betekende niet dat grenswaarden zijn overschreden. De verwachting is dat er de komende jaren veel betere cijfers uit zullen rollen. ‘Met name stilstaand verkeer in fileverband is de grote vervuiler‘, wist Van Dooremolen. Als na de nu getroffen maatregelen de auto‘s weer soepel langs Zwolle zullen rijden is het meeste luchtkwaliteitleed geleden, is de verwachting van het college.

 
 
Bron: De Stentor
 
  11-9-2004  


|

FlitsKaart