Man na tien dagen rijbewijs al kwijtx

Een 19-jarige automobilist uit St.Oedenrode is zaterdag om 22.10 uur op de Steenovens aangehouden. De man was met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto gereden. Deze laatste auto stond stil om linksaf te slaan. De man uit St. Oedenrode bleek gedronken te hebben, maar hij blies steeds verkeerd op het ademanalyse-apparaat zodat geen promillage kon worden vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs, dat hij op 6 augustus had gekregen, moest hij inleveren.

Bron:  Politie Brabant-Zuidoost

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Een speurtocht naar informatie over het 'beginnersrijbewijs' levert verbazingwekkende informatie op. Op deze voorlichtingssite van de overheid staat vermeld welke feiten meetellen voor het beginnersrijbewijs. Als antwoord staan genoemd de volgende feiten: het veroorzaken van ernstige hinder of gevaar, bumperkleven, ernstige snelheidsovertredingen, door rood licht rijden, het betrokken zijn bij ongevallen waarbij sprake is van schade of letsel of het betrokken zijn bij een ongeval met een dode of gewonde.

Alcoholgebruik door de bestuurder staat hier dus niet bij!!! Onbegrijpelijk volgens flitsservice! Een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen, zeker bij jonge bestuurders, is namelijk alcoholgebruik.