Meerderheid Nederlanders tegen kilometerheffing





 

De meerderheid van de Nederlandse bevolking is het oneens met de stelling dat er een kilometerheffing moet komen voor vracht- en personenvervoer. Tegen een heffing voor personenvervoer (63%) is men iets heviger gekant dan tegen een heffing voor vrachttransport (51%). Dit blijkt uit recent onderzoek van de afdeling Verkeer & Vervoer van TNS NIPO.



Slechts een minderheid vindt juist wel dat er kilometerheffing moet komen voor het vrachtvervoer (18%), voor het personenvervoer (19%) en voor zowel het vracht- als personenvervoer (13%).



Mocht er een kilometerheffing worden ingevoerd, dan vindt 41% van de Nederlanders dat deze zowel voor vracht- als voor personenvervoer moet gelden. Een kwart van de Nederlanders vindt dat de kilometerheffing alleen voor het vrachtvervoer moet worden ingevoerd. Slechts twaalf procent geeft aan dat de kilometerheffing alleen voor het personenvervoer moet gelden. Verder is het opvallend dat bijna een kwart van de ondervraagden (22%) geen mening over het onderwerp heeft.

 
 
Bron: TNS NIPO
 
  16-10-2003  


|

FlitsKaart