Meerderheid voor tolheffing Amsterdamx

51% van de Amsterdammers zou het een goed idee vinden als in het centrum van de hoofdstad tol wordt geheven.

42% tegen

Naar verwachting zal met tolheffing het autogebruik in de stad met 25% dalen. Dat blijkt uit onderzoek dat de lokale partij Amsterdam Anders/De Groenen heeft laten uitvoeren. Van de 400 ondervraagde Amsterdammers vindt 42% het plan slecht, 7% heeft geen mening.

Londen

Het plan is gestoeld op Londens voorbeeld. Daar moeten automobilisten die in de binnenstad rijden, tol betalen. Voor bewoners geldt een sterk gereduceerd tarief. Amsterdam Anders/De Groenen wil dat de gemeente Amsterdam het Londense voorbeeld volgt. De partij heeft daartoe een voorstel ingediend en het wachten is nu op een reactie van verantwoordelijk wethouder M. van der Horst. Deze heeft toegezegd daarmee nog dit jaar te komen.

Gezondheid

Daling van het aantal auto's levert een betere doorstroming en een gezondere leefomgeving op. Het geld dat via de tolpoorten wordt verdiend moet de gemeente investeren in beter openbaar vervoer.

Den Haag

Om de tolheffing mogelijk te maken moet ook Den Haag in actie komen. De Tweede Kamer moet de tolheffing wettelijk mogelijk maken. Amsterdam Anders/De Groenen wil dat het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk gaat overleggen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bron:  RTL Nieuws

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Iedereen die een beetje statistiek heeft gehad zal meteen zien wat er hier niet klopt. Een enquête onder 400 mensen wordt gegeneraliseerd over meer dan 1.2 miljoen mensen. Daarvan hebben ook nog eens 28 mensen hun mening niet verkondigd. Daarnaast is van belang waar en hoe het onderzoek is uitgevoerd. Op een treinstation zal er een heel ander resultaat worden
geboekt dan bij een willekeurige afrit van de A10. Over deze uitvoering is niets bekend. Wat wel bekend is, is dat het onderzoek is uitgevoerd door de lokale partij Amsterdam Anders/De Groenen en niet door een onafhankelijke instantie. Kijkt u voor de grap eens op de site http://www.aadg.nl/ en dan vooral naar het logo en de sites bij de links. Ik adviseer u dan ook om dit 'onderzoek' met een scheepsladinkje zout te nemen.