Meest lucratieve flitspaal staat in Zwolle1596x

De meest lucratieve flitspaal van Overijssel staat in Zwolle aan de Ceintuurbaan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Tussen oktober 2010 en oktober 2011 flitste de paal aan de Ceintuurbaan in totaal 28.941 keer. Bij elkaar opgeteld leverde dat een boetebedrag van 1.268.921,00 euro op. De gemiddelde boete bedroeg 43,84 euro.

RTL Nieuws analyseerde in totaal 5,5 miljoen flitsboetes die zijn gegeven van oktober 2010 tot oktober 2011. Uit de opgevraagde gegevens blijkt dat niet jonge bestuurders, maar juist bestuurders van middelbare leeftijd het meeste worden geflitst. De notoire hardrijder heeft volgens het nieuwsprogramma een grijze Mercedes, woont in Almere en is van middelbare leeftijd. Hij wordt het meest geflitst binnen de bebouwde kom, bij overwegend droog weer en krijgt dan een boete van 51 euro.

De snelweg waarop de meeste hoge snelheidsovertredingen worden geflitst is de A2 tussen Maastricht en Amsterdam. De A1 tussen Hengelo en Amsterdam staat in de lijst van RTL op een 8ste plaats.

Bron:  RTV Oost

Melder: vw-driver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram