Meeste doden in verkeer tijdens avondspits1075x

De avondspits is verreweg het gevaarlijkste moment om de weg op te gaan. Tussen vijf en zes uur 's avonds overlijden twee keer zo veel mensen als in de ochtendspits. Dat blijkt uit een analyse van 3.843 dodelijke verkeersongevallen sinds 2006 door de researchredactie van RTL Nieuws.

RTL Nieuws heeft alle verkeersdoden per uur in kaart gebracht. Bekijk de animatie. Daarnaast blijkt dat de provinciale N615 tussen Gemert en Lieshout de gevaarlijkste weg is. Per 10 kilometer weg vielen daar in zes jaar 12 verkeersdoden. Ook de A16 tussen afslag 's Gravendeel en knooppunt Klaverpolder kent veel dodelijke slachtoffers.

Van de 25 grootste gemeenten vallen in Ede relatief de meeste verkeersslachtoffers. Amersfoort is juist relatief erg veilig. Gecorrigeerd naar het aantal inwoners vallen in Ede meer dan zes keer zoveel doden. Verder valt op dat op de wegen waar nu 130 gereden mag worden, nog geen enkele doden is gevallen sinds de invoering van de maatregel.

Klik hier voor meer informatie.

Bron:  RTL-nieuws.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Heel merkwaardig dat er vaak 's morgens voor 10:00 uur al rond de 20 flitsers gemeld zijn. Deze flitsers hebben dus helemaal niets met onveiligheid te maken, maar zijn puur voor het incassobureau van de regering.