Meisje (16) verdrinkt na aanrijding drankrijder





 

GROOTSCHERMER - Bij een verkeersdrama op de Oostdijk in het Noord-Hollandse Grootschermer is zaterdagavond een zestienjarig meisje uit Heerhugowaard om het leven gekomen.



Het slachtoffer was met twee vriendinnen (15 en 16 jaar oud) op de fiets onderweg naar Grootschermer, toen ze op de Oostdijk werd geschept door een negentienjarige dronken automobilist uit De Rijp.



Door de aanrijding belandden de auto en de drie meisjes in een sloot langs de Oostdijk. Het zestienjarige meisje zat klem onder de voorkant van de auto en is door de klap van de aanrijding vermoedelijk bewusteloos geraakt en door verdrinking om het leven gekomen.



De twee andere meisjes, afkomstig uit Stompetoren, konden de kant opklimmen. Ook de automobilist kon zichzelf bevrijden.

Een passerende automobilist, een 49-jarige man uit Grootschermer, ontfermde zich over het drietal en liep met hen naar een woning om ze daar tot rust te laten komen en warm te laten worden. Plotseling besefte een van de meisjes dat het vriendinnetje waarschijnlijk nog in de sloot lag.

De 49-jarige man is hierop teruggerend naar de plaats van het ongeluk en heeft het meisje uit het water gehaald, waar zij zeker 20 tot 25 minuten in heeft gelegen. Het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel begon direct met de reanimatie.

Het meisje overleed later op de avond in het ziekenhuis van Alkmaar. De Oostdijk is 4,10 meter breed en telt één rijbaan. De maximumsnelheid ter plaatse is 60 kilometer. De politie heeft bij technisch onderzoek op het wegdek geen rem- of bandensporen aangetroffen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  2-11-2002  


|

FlitsKaart