Midden: Inwoners van Mook willen flitspalen langs rijksweg N271





 

MOOK - Aanwonenden van de Rijksweg in Mook vinden dat er flitspalen moeten komen langs deze drukke provinciale weg. De snelheidsmeters zijn volgens buurtvereniging de Rooie Buurt in een brief aan de gemeente vooral nodig bij de zuidelijke komingang van het dorp omdat daar nogal stevig wordt gejakkerd.



Flitspalen verdienen volgens de buurt de voorkeur boven 'geldverslindende en niet effectieve verkeersremmers' die de provincie volgend jaar in de Rijksweg wil plaatsen.



Flitspalen blijken volgens de Rijkswegbewoners een uitermate doeltreffend middel te zijn om de snelheid van het verkeer omlaag te halen. De buurt wijst op de goede resultaten die in Nijmegen dankzij flitspalen zijn bereikt. Uit de brief: 'Het bijkomende voordeel van flitspalen is dat de 'vervuiler betaalt. Degene die zijn verantwoordelijkheid in het verkeer niet neemt, voelt dat in zijn portemonnee. En dat is helaas blijkbaar de enige motivatie voor een meer correct gedrag.'



De aanwonenden van de Rijksweg houden naar eigen zeggen regelmatig hun hart vast. Veel chauffeurs trappen het gaspedaal diep in zodra ze de kruising Rijksweg/Cuijksesteeg zijn gepasseerd, en dat levert zowel gevaarlijke situaties als geluidsoverlast op.



'Als aan het begin van het dorp het verkeer in goede banen wordt geleid, zal dat ook het overige deel van de Rijksweg in Mook ten goede komen', menen de briefschrijvers.



De gemeente heeft de betrokkenen inmiddels laten weten dat flitspalen zeker nuttig kunnen zijn naast alle andere vormen van snelheidsremmers. Maar Mook heeft onlangs te horen gekregen dat er voorlopig geen geld is om flitspalen te plaatsen.



Burgemeester en wethouders beloven de briefschrijvers dat ze zich samen met de provincie zullen blijven inzetten voor het verlagen van de snelheid op de N271, die vanwege de vele ongevallen al sinds en dag als 'dodenweg' te boek staat.

 
 
Bron: Gelderlander
 
  7-11-2002  


|

FlitsKaart