Miljoenenclaim producenten radardetectoren tegen Spee





 

LEEUWARDEN - Nederlandse producenten van radardetectoren dienen een miljoenenclaim in tegen hoofdofficier mr. J. Spee en het rijk. Spee, hoofd Bureau Verkeershandhaving van het openbaar ministerie, kondigde vorig jaar een wettelijk verbod aan op de handel en productie van radardetectieapparaten in auto's. Het verbod zou snel worden ingevoerd, maar is er nog steeds niet gekomen.



De fabrikanten zeggen dat sindsdien hun handel met 90 procent is ingestort. De schade van ,,enkele miljoenen euro's'' willen de advocaten Sleijfer en Anker uit Leeuwarden verhalen.



De handel is nog niet verboden, maar consumenten durven na de uitspraken van officier van justitie Spee de apparaten niet meer aan te schaffen.



,,Spee kondigde vorig jaar een wet aan die het gebruik en de productie ervan verbiedt. De omzet van mijn cliënten, de twee grootste fabrikanten van radardetectie, liep daarop zéér fors terug'', aldus Sleijfer. De advocaten menen dat die uitspraken onrechtmatig waren en willen de officier van justitie oproepen als getuige tijdens een rechtszaak.



,,Als zijn uitspraken onrechtmatig waren, dan eisen we dat die uitlatingen niet meer herhaald worden. Weigert men dit, dan dwingen we dat af met een kort geding voor de rechtbank in Den Haag. Bovendien eisen we een schadevergoeding.''



,,Als een officier van justitie, belast met de handhaving van het verkeersbeleid, een verbod op korte termijn aankondigt, dan slaat dat er hard in bij consumenten."

 
 
Bron: Telegraaf
 
  13-9-2002  


|

FlitsKaart