'Minder controles op de Kerkdijk'x

Zaterdag 14 december 2002 - MADE/TERHEIJDEN - Burgemeester J. Elzinga van de gemeente Drimmelen gaat de politie vragen minder vaak op snelheid te controleren op de Kerkdijk bij Helkant. Hij is hiertoe gesommeerd tijdens het vragenuurtje, eergisteravond bij de vergadering van de gemeenteraad.Het verzoek kwam van CAB. Raadslid J. Praat hield de burgemeester voor dat de meerderheid van de bevolking tegen een dertig-kilometerregime is op de Kerkdijk. Een mening, die volgens hem, door een meerderheid in de raad wordt gedeeld.
"De situatie op de Kerkdijk veranderen, zodat er weer vijftig kan worden gereden, kost echter tijd. Daar hebben wij begrip voor", aldus Praat. "Waar we geen begrip voor hebben is dat er ondertussen steeds door de politie gecontroleerd wordt. De mening van de bevolking moet worden gerespecteerd."
De jongerenontmoetingsplaats achter sporthal 't Nieuwlandt in Lage Zwaluwe blijft voorlopig waar hij is. Burgemeester J. Elzinga meldde onlangs in BN/DeStem dat het de bedoeling was om de zogenoemde hangplek te verplaatsen naar de Biesboschweg. Dit plan is nu van de baan, blijkt uit het vragenuurtje van de gemeenteraad.

De VVD stelde enkele vragen naar aanleiding van het krantenbericht. De fractie had van een paar ondernemers in de Biesboschweg vernomen, dat het plan niet in goede aarde was gevallen.

De verantwoordelijke wethouder, J. van Meggelen, kon dit bevestigen. "We hebben inmiddels overleg gepleegd met de bedrijven, en de ondernemers zien het absoluut niet zitten. Ze vinden het geen gezicht, slecht voor de uitstraling van het bedrijf en verwachten een hoop overlast."

Voor Van Meggelen is dit alles reden om op zoek te gaan naar een andere locatie.

Bron:  BN de Stem

Melder: Flitsservice Nieuwsteam

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram