Minder files door nieuwe databank





 

Binnen twee jaar kan de filedruk in Nederland met 5 tot 10 procent afnemen doordat weggebruikers sneller beschikken over kwalitatief betere verkeersinformatie. Dat bleek vrijdag tijdens een bijeenkomst op het Verkeerscentrum Nederland van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Een reeks provinciale en lokale overheden maakten bekend dat ze gaan meewerken aan het Nationaal Datawarehouse (NDW). "In de loop van 2008 moeten alle rijkswegen en de drukste 3300 kilometer provinciale en gemeentelijke wegen in het systeem zitten en hebben we landelijke dekking", aldus projectleider Menno Olman.

"Nu is de verkeersinformatie vaak niet actueel en volledig genoeg vanwege de veel verschillende systemen die niet op elkaar zijn afgestemd", stelt Osman. "Daaraan komt straks een einde".

Het NDW moet gaan functioneren als "een onafhankelijke spin in het web" van de infrastructuur en verkeersinformatie in Nederland.

Rijkswaterstaat nam in 2005 het initiatief voor de komst van de databank. De diverse overheden werken in het project samen met marktpartijen als de ANWB, het TIC en allerlei fabrikanten van navigatiesystemen.

 
 
Bron: NU.Nl
 
  3-2-2007  


|

FlitsKaart