Minder hardrijders in regio





 

5 OKTOBER 2002 - VOORST - De controles van het verkeershandhavingteam van de Politie Noord- en Oost-Gelderland hebben een positief effect op het aantal snelheidsovertredingen in de regio. Volgens de politie zijn er veel minder hardrijders bij controles.



Vorige week reden gemiddeld 3,1 procent van de weggebruikers te hard langs een radarcontrole. Twee jaar geleden, bij het begin van het project Verkeershandhaving, was dat percentage twee tot drie keer zo hoog.



Het team verkeershandhaving controleert op twaalf wegen in de regio waar relatief veel ongevallen gebeuren. Er wordt gecontroleerd op: snelheid, rijden door rood licht, rijden onder invloed en het gebruik van gordel en valhelm.



Het team controleert met radarapparatuur en laserguns op snelheid. Het hoogste percentage overtreders werd vorige week geconstateerd op de N345 (Apeldoorn-Deventer). Daar reden 571 van de 9320 passanten te hard, ofwel 6,1 procent. Op de N344 (Apeldoorn-Zutphen) reed vijf procent te hard. De N313 (Aalten-Duitse grens) volgde met 4,5. Heel gunstig scoorden de N303 (Harderwijk-Ermelo) met 0,1 procent en de N308 (Oostendorp-Wezep) met 0,4 procent hardrijders.



De hoogstgemeten snelheid was vorige week op de N302 (Harderwijk - Nieuw Milligen): 139 kilometer per uur waar tachtig kilometer is toegestaan. Op de N319 (rondweg Winterswijk), werd een snelheid van 127 kilometer per uur gemeten. Ook daar is tachtig de limiet.

Bij alcoholcontroles werden afgelopen 793 blaasproeven afgenomen. Dat leidde tot vier processen-verbaal. Voor het niet dragen van de autogordel werden 81 boetes uitgedeeld, waarvan het overgrote deel (55) in de Achterhoek. Het project Verkeershandhaving duurt vier jaar en moet leiden tot minder verkeersdoden en –gewonden in Noord- en Oost-Gelderland.

 
 
Bron: Deventer Dagblad
 
  10-5-2002  


|

FlitsKaart