Minder ongevallen door veel controlex

De vele snelheidscontroles missen hun uitwerking in de Hof van Twente niet. Vorig jaar registreerde de politie 563 ongevallen. Dat was een daling van 125. Politiechef R. Bokdam zei dat gisteravond tijdens de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ).
De politie controleert niet alleen op snelheid, maar ook op alcohol in het verkeer en het dragen van veiligheidsgordel en helm. Het Verkeershandhavingsteam van de Regiopolitie Twente houdt vooral controles op de 80-kilometerwegen buiten de bebouwde kom. De politiegroep Hof van Twente doet dat hoofdzakelijk op plekken in de gemeente waar zich volgens burgers gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.Het aantal autokraken neemt volgens de politie toe. Vorig jaar verdwenen er 175 radio’s uit auto’s. De daders zijn moeilijk te pakken. Ze komen vooral uit Oost-Europa. Via de autosnelweg kunnen zij snel ontkomen. Dat het aantal woninginbraken niet meer stijgt, noemt de politiechef Bokdam positief. Die ontwikkeling is mede te danken aan de voorzieningen die bewoners - eventueel op advies van de politie- aanbrengen om inbraken te voorkomen.
Intensieve controle in het uitgaansleven zorgt voor een daling van het geweld op straat. Het aantal aangiften is vorig jaar gedaald van negentig naar tachtig. Opsporing van daders is lastig omdat ze veelal niet in de Hof van Twente wonen.
Vandalisme op schoolpleinen vormt een probleem. In het zoekken naar oplossingen gaan politie en gemeente extra energie steken. Controles op milieuwetten vraagt steeds meer aandacht van de politie.


Bron:  Tubantia

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Hier hebben ze het een beetje verdraaid...ze praten niet over dat het aantal doden in Twente met 10% is gestegen, maar over het aantal ongevallen dat minder is geworden...Overigens trekken ze zich nu ineens bij Overijssel aan, wat bestaat uit Twente en Ijsselland. Ijsselland heeft wel een zeer sterke daling van doden, zo sterk dat de cijfers samen met Twente nog voor een daling zorgen. Dus brengen ze maar een bericht uit dat het aantal doden in Overijssel is gedaald.
Hoe dan ook, het gaat wel de goede kant op. Hoop alleen niet dat Koos Spee nu denkt dat het door zijn beleid komt.
Afgelopen winter hebben we een zeer zachte winter gehad met weinig gladheid, laagstaande zon en andere voor het verkeer gevaarlijke faktoren. Ook is de infrastructuur verbeterd, met de aanleg van de van rijbanen gescheiden fietspaden en minirotondes.
Wat ons ook verbaast is de reactie van de politie over 1 seizoen. Terwijl als je naar de negatieve zaken vraagt als "hoe komt het nu dat er vorig jaar meer doden zijn gevallen" er door de politie wordt gezegd: "ja, maar we zijn pas 3 jaar bezig, en daar kun je nog geen conclusies uit trekken."
Nee, de Nederlander moet denken dat het klote-flitsbeleid zijn vruchten afwerpt. Dat het slechts dient ter bevordering van de verkeersveiligheid. Dat er daarvoor gelogen moet worden in de kranten, daar draait woordvoerder Holslag zijn hand niet voor om.