Minder ongevallen door veel controle





 

De vele snelheidscontroles missen hun uitwerking in de Hof van Twente niet. Vorig jaar registreerde de politie 563 ongevallen. Dat was een daling van 125. Politiechef R. Bokdam zei dat gisteravond tijdens de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ).




De politie controleert niet alleen op snelheid, maar ook op alcohol in het verkeer en het dragen van veiligheidsgordel en helm. Het Verkeershandhavingsteam van de Regiopolitie Twente houdt vooral controles op de 80-kilometerwegen buiten de bebouwde kom. De politiegroep Hof van Twente doet dat hoofdzakelijk op plekken in de gemeente waar zich volgens burgers gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.



Het aantal autokraken neemt volgens de politie toe. Vorig jaar verdwenen er 175 radio’s uit auto’s. De daders zijn moeilijk te pakken. Ze komen vooral uit Oost-Europa. Via de autosnelweg kunnen zij snel ontkomen. Dat het aantal woninginbraken niet meer stijgt, noemt de politiechef Bokdam positief. Die ontwikkeling is mede te danken aan de voorzieningen die bewoners - eventueel op advies van de politie- aanbrengen om inbraken te voorkomen.




Intensieve controle in het uitgaansleven zorgt voor een daling van het geweld op straat. Het aantal aangiften is vorig jaar gedaald van negentig naar tachtig. Opsporing van daders is lastig omdat ze veelal niet in de Hof van Twente wonen.




Vandalisme op schoolpleinen vormt een probleem. In het zoekken naar oplossingen gaan politie en gemeente extra energie steken. Controles op milieuwetten vraagt steeds meer aandacht van de politie.


 
 
Bron: Tubantia
 
  23-4-2002  


|

FlitsKaart