Minder verkeersboetes uitgedeeld1074x

In de maanden mei, juni, juli en augustus van 2014 zijn er in totaal 2.840.942 verkeersboetes opgelegd.

Dat is net iets meer dan de eerste vier maanden van dit jaar, toen er 2.798.509 boetes werden uitgedeeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is dat een behoorlijke daling. Over de periode mei tot en met augustus komt de daling neer op ruim 582.000 opgelegde boetes.

Te hard rijden is veruit de meest gemaakt verkeersovertreding: 2.317.449 keer in de laatst gemeten periode. Behalve om te hard rijden gaat het om fout parkeren, door rood rijden, het niet dragen van een gordel of helm, het niet-handsfree bellen en het niet hebben van licht op de fiets.

Trajectcontroles uit
Het afgenomen aantal boetes wordt mede verklaard door het feit dat op diverse plekken in het land de trajectcontrolesystemen uitstonden omdat zij werden vervangen. Ook wordt er nog gewerkt aan het vervangen van flitspalen - dit worden nieuwe, digitale palen.

In mei en augustus zijn de trajectcontroles op respectievelijk de A10 bij Amsterdam en op de A13 bij Rotterdam weer hervat. Andere systemen, die momenteel nog uitstaan, zullen in de loop van volgend jaar weer in werking zijn.

Klik hier voor de cijfers (PDF)

Klik hier voor de toelichting

Bron:  RTL Nieuws

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram