Minister: Aanleg A4 kan soberder





 

DEN HAAG - De aanleg van de A4 door Midden-Delfland kan desnoods een stuk soberder dan de provincie en betrokken gemeenten nu voorstaan. Volgens de verkeersminister Peijs moet de weg er komen, maar gaat het ministerie niet meer geld uitgeven dan nu is toegezegd.



De nieuwe minister van Verkeer en Waterstaat zei dat na afloop van een bijkomst in Den Haag. Ze is voorstander van de weg en vindt dat er veel te lang over de komst van nieuwe wegen wordt gepraat. "De weg moet er wat mij betreft gewoon komen."



Voor de A4 Midden-Delfland worden momenteel plannen gemaakt onder leiding van provinciebestuurder Norder.

De ideen gaan uit van een verdiepte en deels overkapte weg en diverse verbetering in de natuur. Peijs vindt dat te veel van het goede. "Norder wil nu bij wijze van spreken een weg met centrale verwarming. Dat hoeft van mij allemaal niet. Het moet goedkoper kunnen."



Het ministerie heeft 118 miljoen euro gereserveerd voor de aanleg van de weg, de regio Haaglanden draagt 140 miljoen euro bij. De provincie gaat ervan uit dat de weg 400 miljoen euro kost, maar critici waarschuwen dat de kosten bij elkaar kunnen oplopen tot 1,4 miljard. De minister wil dat er snel duidelijkheid komt.

 
 
Bron: Haagsche Courant
 
  25-6-2003  


|

FlitsKaart