Minister Van Brempt wil geen verborgen flitspalen





 

BRUSSEL - Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A) wil niet dat flitspalen verborgen worden opgesteld langs Vlaamse wegen. Ze vindt dat onbemande camera's zichtbaar moeten zijn omdat ze in de eerste plaats dienen om preventief te werken en niet om overtredingen vast te stellen.



In Brussel en Charleroi staan sinds kort onbemande camera's die verborgen zijn achter grote verkeersborden. Verscheidene kranten schreven vrijdag dat het Vlaams Gewest geen verdoken flitspalen durft te plaatsen uit schrik voor de reactie van de automobilisten.



Van Brempt zegt in een reactie dat ze het gewoon geen goed idee vindt om flitspalen verdoken op te stellen. "Vlaanderen wil niet geniepig flitsen. Dat is geen kwestie van niet durven, maar van niet willen", luidt het. Van Brempt wijst erop dat flitspalen in de eerste plaats preventief en niet repressief moeten werken.



Het plaatsen van flitspalen langs de autosnelwegen is voor Van Brempt geen prioriteit. In het voorjaar heeft de federale politie een dossier ingediend bij het Vlaamse ministerie voor Leefmilieu en Infrastructuur voor het plaatsen van 96 camera's langs de snelwegen.



Maar volgens Van Brempt moeten in de eerste plaats de gevaarlijke kruispunten worden uitgerust met flitspalen, omdat daar zwakke weggebruikers voorkomen.

 
 
Bron: VRT Nieuws
 
  14-8-2004  


|

FlitsKaart