Minister waarschuwt voor gevaren drempel





 

De gemeente Eemsmond is niet van plan de omstreden dynamische verkeersdrempel in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden te verwijderen. Minister Roelf de Boer van verkeer en waterstaat heeft gemeenten gewaarschuwd voor claims van motorrijders die schade oplopen door dit type snelheidsremmer. De drempel schiet omhoog als er met te hoge snelheid overheen wordt gereden.



Eemsmond vindt het niet nodig om de drempel te verwijderen, omdat er nog helemaal geen schadeclaims zijn geweest. "Sinds de invoering van de drempel in 1999 hebben we nog geen klacht van motorrijders gehad. Waarom zouden die er dan nu alsnog komen?" redeneert A. Hagedoorn, ambtenaar van verkeerszaken.



Bovendien, zo zegt Hagedoorn, is het effect van de dynamische drempel zeer goed. "Automobilisten en motorrijders rijden erg rustig over de drempel."



Na de invoering van eerste dynamische drempel in Nederland in Uithuizermeeden sprak de Motorrijders Actie Groep (MAG) haar ongerustheid uit over de snelheidsremmer. De organisatie liet een test uitvoeren waaruit bleek dat de motoren schade oplopen en de motorrijders ten val kunnen komen.



Daarop vroeg de MAG minister De Boer om zijn mening. Die stelt dat het door de MAG gesignaleerde probleem reëel is, maar gaat niet over tot een verbod op het gebruik van de drempels.



Tegelijkertijd heeft de minister nu in een brief de Nederlandse gemeenten gewaarschuwd dat ze forse schadeclaims aan de broek kunnen krijgen. Ook heeft hij er bij de gemeenten op aangedrongen de drempel wel aan te passen voor motorrijders.



"We vermoeden daarom dat deze waarschuwing toch het einde van de drempel in heeft geluid", zegt woordvoerder Wim Taal.

 
 
Bron: www.dvhn.nl
 
  21-5-2003  


|

FlitsKaart