Mobiele trajectcontrole bestaat niet





 

In Flevoland zou sinds maart van dit jaar een nieuw trajectcontrolesysteem in gebruik genomen zijn. Naast de vijf al bestaande vaste trajectcontrolesystemen, kondigde het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) met grote trots het eerste mobiele trajectcontrolesysteem aan.



Flitsservice.nl beweert echter dat het hier gaat om een niet bestaand systeem wat enkel en alleen is bedoeld om automobilisten af te schrikken door ze een "big brother gevoel" te geven. In de 4 maanden dat het mobiele trajectcontrolesysteem nu actief zou zijn, hebben zij er ondanks een verbeten zoektocht nog nooit een fotoreportage van kunnen maken.
Zelfs op de website van de politie Flevoland zelf is er in tegenstelling tot controles met bijvoorbeeld radar en laserguns, geen enkel resultaat van dit vermeende controlesysteem te vinden. Hebben we hier te maken met een leugen, of zitten er nog kinderziektes in dit systeem?



De vrijwilligers van Flitsservice.nl spotten dagelijks tientallen controles op de Nederlandse wegen en maandelijks worden vele fotoreportages gemaakt. Deze reportages leggen de werkwijzen van de politie bloot en zorgen er regelmatig voor dat bekeuringen door onjuiste controles worden vernietigd.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  15-7-2005  


|

FlitsKaart