Mogelijk limiet 80 km/u bij Rotterdam





 

ROTTERDAM - De Stadsregio Rotterdam wil een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de gehele Rotterdamse ring, om zo vervuiling en geluidsoverlast tegen te gaan. De Stadsregio wil dit naar aanleiding van gunstige resultaten van een proef met verlaging van de snelheid op de A13 bij Overschie, meldt Algemeen Dagblad.



Het samenwerkingsverband van 18 gemeenten denkt dat het voor automobilisten overzichtelijk zal zijn als overal in de buurt van Rotterdam hetzelfde maximum zou gelden. Minister Karla Peijs van Verkeer moet uiteindelijk een beslissing nemen over de rijksweg. Vorig jaar liet ze weten dat de snelheid op meer plaatsen rond de grote steden omlaag moet om de vervuiling terug te dringen.



Peijs laat momenteel onderzoeken of de snelheidsverlaging zal leiden tot meer sluipverkeer door de stad. Het onderzoek moet voor het einde van het jaar zijn afgerond. Als zij tot de verlaging besluit, kan de snelheid volgend jaar op stukken van de A20 naar beneden. De rest van de ring, die verder uit delen van de A16, A4 en A15 bestaat, zal later volgen.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  15-6-2004  


|

FlitsKaart